Godmorgon.

Joel dricker kaffe. Själv dricker jag smoothie. Som är mjölkproteinfri. Inte självvalt. Här är det tydligen kolik-Åke som bestämmer vad mamman ska få i sig. Det enda positiva är väl att jag hittat en ny kyldisk i mataffären som jag aldrig brytt mig om innan.


Napp.

När Åke väl tar nappen då vill han ha den kvar till varje pris.


Dagens outfit.

Idag kör vi på randigt här hemma.


6 juni 2012.

Idag firar vi svenska flaggans dag så svenskt vi bara kan. Vi åker till Ikea.


Från 0 till 100.

När nappen tappas då är livet bra orättvist. Enligt Åke.


Morgonens självklara reflektion.

När man har ett spädbarn är det lätt att se att könsrollerna är socialt konstruerade. Och att man som förälder har ansvar för barnets utveckling.

Note to self: se upp med vad du uppmuntrar för beteende hos Åke.

Ursäkta allvaret så här på morgonkvisten. Det har faktiskt inget med sömnbrist att göra.

Nu - nationaldagspepp!


5 juni 2012.

Dagens planer är att först tvätta och sen mammafika på stan. Nu är bara frågan om Åke måste följa med på det senare? Antagligen. Han klarar sig inte så bra själv än fast han ska iaf hjälpa till med tvätten. Sittandes i en bärsele.

Ni fattar att jag skämtade ang. fikat va? Klart han stannar hemma så att jag får umgås själv med lite vuxet folk.


Mig lurar ni ej.

Måste det regna varje dag och hela dagarna? Är det lag på det? Jag vill inte sitta inne en hel dag. Och kom inte dragandes med "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" för det är en fet osanning. Och jag går inte på det.


Toppensnäckan.

Tänk att just vi fått världens sötaste bebis. Vilken ynnest!


5 veckor.

Idag är Åke 5 veckor. Så här stor är han nu. Större kan man säga, i torsdags vägde han 4330 g och var 54,5 cm lång (födslodetaljer; 3150 g och 48 cm). Dock fortfarande en groda. Någon som inte blivit större (men äldre och tröttare) är pappan.


Namnen.

Idag har vi skickat in namnen. Nils Åke Gunnar Ek Canslätt. Ska det va så är det lika bra att göra det rejält.


Eller så är det vi som är stora.

Så liten han var.

Men det är rätt skönt att han växer.
Ni ska få se nytagna kort sen.
Cliffhanger. Eller nåt.

Åke.

Till barnrummet (som inte finns än...men kanske om några månader när vår lilla man växt på sig lite). Så att han vet vad han heter.


Beställda från rum21 (www.rum21.se - kan ej länka från mobilappen)

 

 


Fundering.

Varför tycker småbarn om att uträtta sina behov så fort blöjan är borttagen? Rakt ut. Rakt upp. Rakt ner. Och gärna så att det träffar både deras egna och andras kläder. Och varför vill de sen när de är lite äldre inte göra det på pottan utan hellre i blöjan?

Omotiverad bild på mina morsdagspioner.


Notera gärna mina troll i bakgrunden. De kommer från farmor o farfar och ger mig både skratt och kalla kårar.

 


Kaffe.

Eftersom att vi blivit välsignade med en bebi som inte tycker att sova är något för honom har jag idag letat fram den största kaffekoppen jag kunde hitta. Och sen en Alvedon på det. Jag trodde verkligen att spädbarn/nyfödda skulle sova mycket, men icke. Vår Åke (som vi älskar ändå) snittar väl ca 10h/dygn.


Vädret.

Så var juni här. 1 juni 2012. Sommaren är äntligen här! Det firar vi visst med 5 plusgrader och regn.


Sådärja.

Efter att ha kämpat med magknip hela kvällen (som alla andra kvällar) kan vi nu (förhoppningsvis) säga godnatt (innan det är dags för mat igen) efter att ha bytt blöja tre gånger och pyjamas en gång inom loppet av 5 minuter.

Ursäkta den dåliga bilden men mobilkameran gör sig inte så bra i mörker. Men en crappy bild är bättre än ingen bild, eller? Bilden föreställer iaf vår lilla man.RSS 2.0