31 maj 2012.

Idag känner jag mig pigg och fräsch. Eller nåt. Ljuva småbarnsliv.


Barnakuten.

Inatt har vi varit på barnakuten då vår lilla man fått ljumskbråck/pungbråck. En bit av tarmen hade visst hamnat nere i pungen. Ja det kan visst hända. Läkaren lyckades trycka tillbaka tarmsnutten och Åke var en duktig liten man (med hjälp av alvedon och glukos - hans första lördagsgodis!). Men det blir operation om någon vecka så att det inte ska hända fler gånger. Tills dess ska vi hålla lite koll så att tarmen inte "trillar dit" igen. Nu kollar jag läget ungefär var 5:e minut men jag hoppas att jag blir mindre nervös snart för annars hinner jag inte göra mycket annat på en dag...

Vår lilla tappra Åke är pigg nu i alla fall, det är värre med mamman som bara sovit 2 h.


1månad.

Idag blir vårt lilla äppelträd 1 månad. Tack och lov att tiden går, bara 5 månader kvar innan smakportionerna kan börja.

/mamman som tycker att amningen är ett nödvändigt ont.

 


Morsdag.

Igår var det morsdag, min allra första. Åke hade köpt pioner och blåbärstårta. Mamman blev mycket nöjd. Och inte nog med det, bebin hade även satt på sig finkläder dagen till ära. Hängselshorts (60 år på nacken), spetströja (25 år på nacken) och strumpbyxor (nya). Fina Åke!


Nya vanor - äppeljos.

Då ska jag visst avstå från apelsinjos (enligt BVC). Allt för dig Åke.


Sug-, bajs och skrikfest.

Nu är han här, vår alldeles egna Åke!
Han är nu en vecka gammal. Söndagsbarnet föddes söndagen den 29 april (V. 40+4), han vägde 3150g och var 48 cm lång. Och så är han perfekt!


RSS 2.0